

Co je to kombucha?
Kombucha [kombůča či kambůča] je fermentovaný nápoj, nejčastěji připravovaný z čaje, který je obohacen o probiotické kultury. Ty jsou do nápoje přidávány pomocí SCOBY – symbiotické kultury bakterií a kvasinek, jež spouští celý proces fermentace. Kombucha představuje zdravou a velmi chutnou alternativu ke klasickým limonádám, sodám a jiným slazeným nápojům.
Kromě tradiční čisté kombuchy vznikají i ochucené varianty, které lze připravit téměř s jakýmkoliv ovocem, zeleninou nebo bylinkami. Značka JZT Ferments nabízí stabilní výběr těchto příchutí:
- *OG (čistá kombucha),
- *Marakuja,
- *Bergamot,
- *Jahoda/Bergamot,
- *Borůvka,
- *Třešeň,
- *Mango.
Kromě této stálé nabídky pravidelně přichází s limitovanými sezónními edicemi, které přinášejí netradiční a originální chuťové kombinace.
Chtěli byste se dozvědět více o předešlých limitovaných edicích? Objevte náš archiv.
Kombucha je prospěšná pro trávicí trakt díky probiotikům, které přirozeně obsahuje, dále jsou v ní také vitaminy, zejména skupiny B. Díky zelenému čaji je pak bohatá na antioxidanty. Ovocné kombuchy (*Marakuja, *Bergamot, *Jahoda/Bergamot a *Borůvka) obsahují celou řadu dalších zdraví prospěšných látek jako jsou Vitaminy C, E, či kyselina listová obsažené v daném ovoci.